Toekomstige evenementen

 1. 12 februari geen training

  februari 12-19:00 - 21:00
 2. EHBO – Reanimatiecursus

  februari 15 - februari 18
 3. EHBO – Reanimatiecursus

  februari 22 - februari 25
 4. Ardennenwandeling

  februari 27
 5. EHBO – Reanimatiecursus

  februari 29 - maart 3

Kabbelaarweekend 4-6 juli 2014

Terugblik op het Kabbelaarweekend.

 

Het is alweer verleden tijd, het Kabbelaarweekend 2014 zit er weer op.

En hoe, om kort te zijn het was weer een waar MOCgebeuren, gezellig, druk bezocht, een leuke sfeer en wat natuurlijk vooraf niet te voorzien was een wel heel bijzondere zaterdagavond.

 

Ronald heeft al in september 2013 dit weekend georganiseerd, de aanmeldingen liepen binnen, en als ik mij niet vergis waren al snel alle plaatsen vol. Na een aantal bezettings en kameraanpassingen was de samenstelling op 3 juli definitief. Ronald zou Ronald niet zijn, het was weer tot in de puntjes verzorgd, als deelnemer kon je nitrox vullen of ordinaire lucht, het was gewoonweg panklaar, aansluiten en vullen maar. Ronald een welgemeende dank namens alle deelnemers.

 

Het natte gedeelte;

Een aantal duikers wilden dit weekend gebruiken om kenteringsduiken te maken, dit met het oog op de naderende specialiteit driftduiken, je moet gewoonweg genoeg kenteringsduiken gemaakt hebben om te mogen deelnemen. Nou dat heb ik geweten, vrijdagochtend (nacht) om 05:30u werd ik opgehaald de auto ingesleurd en hoppáke naar Zeeland. Om 07:30u stonden we dan ook aan de Oosterschelde bij de Vuilnisbelt in de buurt van Tholen. Maar eerlijk is eerlijk, we waren met 2 buddyparen en hebben er een mooie duik gemaakt, het weer was goed niet te harde stroming en mooi onderwaterleven. In feite is zo het hele weekend ingevuld, leuk om te zien dat er in een ontspannen sfeer iedereen aan zijn trekken is gekomen, een paar duikjes in de Grevelingen, op het Serpent gedoken, een nachtduik, plus is er links en rechts nog gelegenheid geweest om een paar modules te doen, dit uiteraard met dank aan onze welwillende instructeurs.

Fotopresentatie Eugene

 

Het droge gedeelte;

Eigenlijk liep dit ook op rolletjes, Monique zou inderdaad ook Monique niet zijn, als moederkloek trok zij ongemerkt toch een beetje aan de touwtjes en werd het even geregeld dat we met een groep van 26 leden gezamenlijk konden dineren in een eetcafé. Terrasjes werden gepikt, gezellig geohaat, kortom een sfeertje om van te genieten. Opmerkelijk na de middagduik werd het terras van de Kabbelaar druk bezet door MOCers, het gerstenat werd volgens de NOBbrevetdoelstellingen genuttigd, zeker in aanloop naar de wedstrijd van zaterdagavond. Nagenoeg iedereen ging ‘s avonds in optocht mee naar het eetcafé en waren we meer dan welkom om samen mit unzere Deutsche freunden en awel de Belgische kameraden naar het spelletje soccer te kijken. Over het verloop hoef ik niet uit te weiden, dat kan iedereen wel voor zichzelf invullen, maar dat het een gezellige boel is geweest zal niemand verbazen. Vermeldenswaard is nog dat het vat speciale bier (weet niet meer van welke brouwer) sneller leeg was dan de wedstrijd lang was. Je kunt je voorstellen wat er gebeurde na het stoppen van de twee penalty’s.

Foto allerlei

Op de zondagochtend ging ieder zijn eigen weg, sommige hebben nog gedoken een aantal ging naar huis, moe maar voldaan.

 

Ik heb met volle teugen genoten, en durf te stellen dat ik niet de enigste ben geweest.

Nogmaals iedereen die hier zijn energie in heeft gestoken, zowel organisatorisch en als deelnemer voor het welslagen ervan hartstikke bedankt.

Harrie

Leave a Reply